27 iul. 2017

Focus pe Antreprenoriat

 Proiectul “Centrul de Consiliere pentru Tineri” promoveaza metode moderne de sprijin a tinerilor:
Life & Career Coaching, Mentoring, Training, folosite in special in tarile dezvoltate care au un sistem educational performant, metode ale caror scop este capacitarea tinerilor (empowerment) in vederea confruntarii cu problemele lor, spre viata adulta autonoma.

Proiectul sustine imbunatatirea calitatii vietii tinerilor, reducerea vulnerabilitatii sociale, dezvoltarea participarii lor la activitatea organizatiilor in care sunt membri, precum si contributia tinerilor la viata comunitatii.

In 2017 focusul proiectului a fost pe antreprenoriat, sprijinind constientizarea tinerilor referitoare la potentialul lor de cariera, pentru a-si da un raspuns la una din cele mai importante intrebari din viata lor: sa isi urmeze cariera profesionala ca angajat sau ca antreprenor ?

Proiectul promoveaza Antreprenoriatul ca optiune vocationala in alegerea unei cariere de viitor.

Obiectivele proiectului sunt :

1) Cresterea constientizarii si promovarea atitudinii pozitive fata de spiritul antreprenorial.
S-a realizat prin mentoring;
2) Identificarea de catre participanti a abilitatilor transferabile si a combinatiei SKA care te face valoros pe piata muncii; realizarea unui plan de actiune in scopul implinirii satisfacatoare a potentialului profesional, fie ca el presupune alegerea unei companii sau demararea unui startup.
S-a realizat prin life & career coaching si career assesment.
3) Dezvoltarea competentelor digitale
S-a realizat prin training de marketing digital (search engine optimisation, util tinerilor atat in nume propriu, in cariera de angajati ca specialisti seo sau antreprenori cu website performant, cat si pentru website-urile organizatiilor studentesti din care fac parte).

Proiectul este sustinut de Ministerul Tineretului si Sportului.

Din impresiile participantilor

Nicoleta E.
Daca ar fi sa aleg un cuvant care sa caracterizeze workshopul de astazi, acela ar fi "Inspirational" ! Am capatat claritate. In momentul in care voi incepe propria afacere voi stii care sunt pasii de urmat, ce aspecte sunt importante, ce strategii stau la baza.
Evelina V.
Super ! Workshopul de astazi mi-a oferit o noua perspectiva asupra ceea ce doresc sa fac, si multe energie pozitiva !
Sabina C.
Excelent workshop. Am invatat cum sa-mi setez obiectivele.
Loredana D.
Pentru antreprenoriat, mi s-a parut foarte interesant, cu idei aplicabile si utile la locul de munca.
Pentru marketingul online, am invatat cum sa incep un proiect seo. Cunostintele de astazi imi vor folosi in continuarea carierei mele in marketing.
Andreea P.
Am aflat cum se desfasoara un assesment center.
Denisa M.
Lucrurile pe care le-am discutat la coaching sunt lucruri la care am mai reflectat.
Cristina B.
Mi-a facut placere sa interactionez cu oameni necunoscuti, desi nu am fost prea comunicativa (nu mi-a placut faptul ca am fost inchisa, retrasa). Pentru viitor, am invatat ca trebuie sa fiu mult mai stapana pe mine.
Alexandra M. S.
La partea de antreprenoriat, a fost interesant, nu era ce m-am asteptat, dar am ramas placut surprinsa. Din aceasta intalnire am aflat ca sunt mai buna si mai motivata decat credeam.
La partea de marketing online, fiecare informatie a fost utila, am invatat cum sa incep o campanie de marketing si ce este seo. Imi va folosi tot.
Florenta N.
Educativ. Imi folosesc metodele de evaluare/autoevaluare si exercitiile de imaginatie. Cred ca grupurile de 10-14 oameni sunt ideale in sesiunile de coaching. Astazi a fost perfect !
Risam A.
Foarte creativ. Am invatat sa-mi setez prioritatile si reperele. Ma ajuta pe plan personal si profesional.
Raluca P.
Plin de informatii folositoare si practice. Imi place ca a fost structurat pe cazuri concrete din google search. Am invatat cum sa rankez un site cat mai bine. Cu siguranta voi aplica in cariera cele prezentate la workshop. Nota 10+ pentru speaker.
Mariana O.
Interactiv. Am invatat cum se utilizeaza seo si uneltele sale. Imi foloseste seo in promovare.
Victoria V.
Am invatat termeni noi si am acumulat o baza in online marketing si seo. As fi vrut sa fie mai multe zile.
Madalin M.
Am invatat o multime de lucruri noi de care habar nu aveam. Cu siguranta imi vor fi utile pe viitor pentru optimizarea paginilor web. Mi-a placut totul. Am apreciat implicarea, devotamentul si faptul ca trainerul a fost sugestiv, a vorbit tot timpul.