1 iul. 2015

Consilierea tinerilor pentru imbunatatirea capacitatii de angajare si antreprenoriat

Proiectul Centrul de Consiliere pentru Tineri a organizat pentru studenti alte activitati in scopul consilierii in cariera a tinerilor.

Proiectul a avut ca obiectiv general sprijinirea tinerilor in dobandirea deprinderilor de viata independenta, prin dezvoltarea capacitatii acestora de a cauta si gasi locuri de munca potrivite pregatirii si abilitatilor lor profesionale, sau in demersul de a infiinta si dezvolta afaceri proprii (promovarea culturii antreprenoriale).

Studentii si tinerii interesati de succesul profesional au asistat la prezentari si au interactionat cu reprezentanti ai Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania si Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, precum si cu un specialist in domeniul infiintarii companiilor, si o tanara antreprenoare.

Participantii au aflat informatii noi si utile, si-au lamurit multe aspecte legate de job vs afacere proprie, au primit detalii despre programul Erasmus for Young Entrepreneurs (program sustinut de Comisia Europeana pentru antreprenorii noi sau aspiranti in realizarea de stagii antreprenoriale si schimburi de experienta transfrontaliere), precum si despre Portalul mobilitatii europene de ocupare a fortei de munca Eures.

Din opiniile participantilor :
Georgiana B.
Am invatat pasii pentru a deschide o afacere.
Ioana T.
Un workshop structurat. Am nevoie de cunostinte despre ce inseamna sa ai propria afacere.
Costin T.
Foarte interesant, un timp utilizat cu folos. Am aflat despre programele europene Eures si Erasmus pentru antreprenori. Vreau sa va multumesc pentru activitatea pe care o desfasurati pentru noi studentii.
Flavia V.
Workshop foarte bun. Am aflat care sunt avantajele si dezavantajele comparative intre pfa si srl. Prin exemplul direct al business-ului antreprenoarei am sesizat care pot fi punctele tari si slabe ale unei afaceri proprii. Am aflat despre programele Eures si Erasmus Antreprenor, precum si despre Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania, de care nu stiam.
Miruna C.
Am invatat despre diferentele dintre pfa si srl, actele necesare infiintarii unei firme, etc. Pana in acest moment nu stiam nimic despre Eures. Extrem de util totul. Sper sa organizati in continuare astfel de workshopuri.
Ionela B.
Foarte util pentru noi cei care ne dorim sa avem o afacere si nu avem suficiente informatii pentru a face acest lucru.
Emilia C.
Am aflat multe lucruri noi. Pentru viitor in cariera imi foloseste foarte mult deoarece imi doresc sa am afacerea mea. Multumim pentru initiativa, Sunt de parere ca tot mai multi tineri ar trebui sa devina antreprenori.
Cristina I.
Am invatat cum sa iti administrezi propria afacere. Mi-ar placea sa mai particip la astfel de workshopuri deoarece sunt foarte benefice.
Silva Manuel R.
A fost foarte interactiv, vorbitorii au fost foarte clari, deschisi si dispusi sa raspunda la toate intrebarile. Am vazut diferentele dintre job si afacere. Ce am aflat imi va fi de mare folos mai ales ca imi doresc sa deschid o afacere in Romania.
Ionela B.
Astazi am aflat ce presupune sa fii antreprenor si pasii ce trebuiesc urmati.
Oana M.
Am vazut exemplificarea practica a unui antreprenoriat. Mai multe cazuri si exemple de antreprenoriat ar fi utile.
Corina Maria B.
Am aflat despre programe care te ajuta sa te angajezi intr-o tara straina, dar si pentru tineri antreprenori. Un workshop plin de informatii utile, atat din punct de vedere calitativ cat si cantitativ.
Stefan S.
Am acumulat o multime de notiuni noi.
Mihaela D.
"Gramada" de informatii a fost binevenita. Am aflat noutati despre locuri de munca in strainatate si mijloace sigure de obtinere a unui loc de munca. Absolut tot ce am aflat astazi imi va fi de folos in viitor. As fi incantata sa particip la alte workshopuri.